Kuřecí barevný špíz s čabajskou klobásou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí prsa
4 plátky šunky
1 malá cuketa
2 čabajské klobásy nebo jiné, s pikantní chutí
2 kapie červené
1 kapie žlutá
1 kapie oranžová
dijonská hořčice
olej
sůl, pepř
Dále:
potravinářská folie
jehly na špíz
zelenina na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa umyjeme, každé nařízneme a paličkou jemně rozklepeme na plát. Z kapií odstraníme semínka, červené necháme v celku a oranžovou se žlutou nakrájíme na kousky vhodné na napichování na špíz. Klobásky oloupeme a zasuneme do červených kapií. (Když kapie někde trochu praskne, nic se neděje)

  2. Každý kuřecí plát osolíme, opepříme a potřeme trochou hořčice. Na to položíme 2 plátky šunky a kapii s klobáskou. Pomocí potravinářské folie pevně smotáme a dáme na chvíli do mrazáku trochu ztuhnout, aby se pěkně spojila a dala se krájet na plátky.

  3. Plátky rolád střídavě napichujeme na jehlu s kolečky cukety, nakrájenou barevnou kapií a smažíme na pánvi s trochou oleje po obou stranách doměkka.

  4. Servírujeme s jakoukoliv úpravou brambor a nějakou zeleninou. Já volila nové máslové brambory a zlaté cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!