Kuře s řapíkatým celerem a jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřete
6 stonků řapíkatého celeru
1 jablko ideálně kyselejší odrůda, například Granny Smith
1 lahev 330 ml Appel Cider doporučuji použít verzi Dry
sůl
pepř
čerstvý tymián dle chuti
sušené brusinky ale nejsou nutností

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupejte, odstraňte jadřince a nakrájejte na menší kostky.

  2. Z řapíkatého celeru odstraňte vnější vlákna a nakrájejte pěticentimetrové kousky. Do pekáčku dejte kousky jablek a celeru a na ně položte porce kuřete. Lehce osolte a opepřete, přidejte tymián a zalijte cca 1,5 dcl cideru.

  3. Pečte v rozehřáté troubě tak jak jste zvyklí péct kuře. Doporučuji péct přikryté pokličkou, nebo alobalem. Přibližně 20 minut před koncem pečení kuře odkryjte, promíchejte a přilijte zbývající cider a pokud chcete, můžete přidat sušené brusinky. Kůže kuřete díky cukru v cideru krásně zezlátne.

  4. Jablka a celer lehce promíchejte. Protože byla jablka oloupaná a nakrájená na malé kousky, tak se pečením rozpadnou a omáčku zahustí. Omáčku dle chuti dosolte. Podávejte s opékanými, nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!