Kuře s mateřídouškovou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
sůl
mletá paprika
Nádivka:
hrnek uvařených drobných těstovin (já jsem měla minikolínka
2 vejce
1/2 cibule
50 g debrecínského špeku (nebo jiné, prorostlejší slaniny)
sůl
pepř
2 PL nasekané mateřídoušky + 1 PL dalších čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, saturejka..)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme nádivku: Na lžíci oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.

  2. Uvařené těstoviny dáme do mísy, přidáme cibuli se slaninou, vejce a bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  3. Nádivkou naplníme očištěné kuře a otvor uzavřeme jehlami, párátky nebo špejlí.

  4. Kuře svrchu osolíme a posypeme zlehka mletou paprikou.

  5. Dáme do pekáče prsíčky dolů, mírně podlijeme a pečeme na 180°C dozlatova za občasného polévání výpečkem.

  6. Pak kuře obrátíme a dopečeme i po druhé straně pěkně dokřupava.

  7. Do hotového výpečku můžeme dát pro zjemnění lžíci másla, ale není to nutné. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!