Kuře s kanadskou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 rozporcované kuře
sůl
pepř
česnek
máslo
šťáva z citronu
Omáčka:
2 cibule
1 lžíce worcestru
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
1 lžička chilli
1 lžička soli
špetka pepře
1 šálek kečupu
1 šálek vody

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni.

  2. Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chladnout. Po částečném zchladnutí ji rozmixujeme ručním mixerem.

  3. Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou.

  4. Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!