Kuře s citronovou šťávou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 porce:
- 500 g kuřecího masa
- 2 stonky celeru
- 1 ks cibule
- 2 ks mrkve
- ze 2 citronů citronová šťáva
- špetka cukru krupice
- 30 ml margarínu
- 30 ml olivového oleje
- 1 lžíce bazalky
- 1 ks bobkového listu
- pepř
- ze 2 citronů citronová kůra
- sůl
Postup Kuře s citronovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu), dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale nezhnědla. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, 150 ml vody, sůl a pepř.
Povaříme asi 2 minuty, občas promícháme. Kuře vrátíme do pánve, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut. Před podáváním vyndáme bobkový list.