Kuře s citronovou šťávou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce:
500 g kuřecího masa
2 stonky celeru
1 ks cibule
2 ks mrkve
ze 2 citronů citronová šťáva
špetka cukru krupice
30 ml margarínu
30 ml olivového oleje
1 lžíce bazalky
1 ks bobkového listu
pepř
ze 2 citronů citronová kůra
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opečeme ze všech stran (na oleji a margarínu), dáme stranou. Do šťávy přidáme na tenké plátky nakrájenou zeleninu a asi 3 minuty ji smažíme tak, aby změkla, ale nezhnědla. Přidáme bazalku, bobkový list, citronovou šťávu a kůru, 150 ml vody, sůl a pepř.

  2. Povaříme asi 2 minuty, občas promícháme. Kuře vrátíme do pánve, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut. Před podáváním vyndáme bobkový list.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!