Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 Kuře
- 500 g červeného sterilovaného zelí
- 1,5 kg brambor
- 2 hrnky Polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- cukr
- 1 větší cibule
- olej
- 200 g Špeku (slaniny)
Postup Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.