Kuře po hanácku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 velké kuře
2 cibule
4 stroužky česneku
250 g žampionů
6 rajčat
2 nožky moravské klobásy
sůl
pepř
olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na menší porce (asi 6 dílů), osolíme je a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a porce kuřete na něm opečeme ze všech stran.

  2. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, na plátky nakrájené žampiony, vše osmahneme a podlijeme vodou.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu nakrájená rajčata a na kolečka pokrájenou klobásu. Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček dáme dopéct do trouby. Podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!