Kuře po bengálsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
6 stroužků česneku
2 cibule
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky kari koření
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
sůl
4 lžíce oleje
Na dohotovení:
200 ml bílého jogurtu
bujón nebo vývar podle potřeby
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli a česnek nastrouháme, přidáme zázvor, kari koření, drcený kmín, obě papriky, olej a vytvoříme pastu. Touto pastou potřeme kuře.

  2. Druhou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Na tomto základě opečeme kuře, nebo kuřecí naporcované díly ze všech stran a vložíme do pekáče i s výpekem.

  3. Jogurt rozmícháme s vývarem cca se 2 dcl a nalijeme na kuře. Pečeme, až je maso měkké a krásně červené. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!