Kuře pečené po chalupářsku s rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
50 g tuku
½ - 1 dl vody
kousek světlé části pórku na posypání přílohy (lze vynechat)
Marináda:
2 lžíce oleje a kečupu
1 lžíce citronové šťávy
lžička worcesteru
1/2 lžičky mleté papriky a cukru
2 stroužky česneku
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu: Do oleje přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně rozmícháme.

  2. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. Já do marinády nedávám kečup, ale půl hrnku suga, ale to je jen moje varianta.

  3. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání šťávou. Dopékáme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!