Kuře pečené po chalupářsku s rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 50 g tuku
- ½ - 1 dl vody
- kousek světlé části pórku na posypání přílohy (lze vynechat)
- Marináda:
- 2 lžíce oleje a kečupu
- 1 lžíce citronové šťávy
- lžička worcesteru
- 1/2 lžičky mleté papriky a cukru
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Postup Kuře pečené po chalupářsku s rýží
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu: Do oleje přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně rozmícháme.
Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. Já do marinády nedávám kečup, ale půl hrnku suga, ale to je jen moje varianta.
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě upečeme za občasného podlévání a přelévání šťávou. Dopékáme odkryté.