Kuře pečené na zelenině

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 kuřecí stehna (nebo i celé naporcované kuře)
3 bílé papriky
6 rajčat (masitých)
1/2 litru kuřecího vývaru
sůl
pepř
máslo
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla.

  2. Na hrubé kousky si nakrájíme papriky a rajčata na silnější plátky tak, aby bylo pokryto celé dno pekáče. Okořeněné porce kuřete naskládáme na zeleninu do pekáče. Podlijeme vývarem a přikryté pečeme 60 minut.

  3. Poté pečeme dále odkryté asi 20 minut na barvu.

  4. Kuřecí porce vyjmeme a výpek lehce promícháme se studenou máslovou jíškou a po jejím rozpuštění necháme ještě 10 minut lehce probublávat za častého míchání a získáme tak jemnou s kousky zeleniny středně hustou omáčku, kterou podáváme s upečeným kuřetem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!