Kuře otrlého farmáře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 balíček koření na steak (Vitana)
2 polévkové lžíce oleje
2 jarní cibulky nebo kousek pórku
1-2 čerstvé feferonky
2 Romadury
200 ml smetany (31%)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na silnější plátky, dáme do mísy, přisypeme koření, přidáme olej a řádně promícháme. Můžeme nechat odležet v chladu, ale nemusíme.

  2. Okořeněné maso naskládáme v jedné vrstvě do zapékací nádoby, přidáme nakrájenou jarní cibulku (pórek), nasekanou feferonku a navrch poklademe na plátky nakrájený Romadur.

  3. Vše zalijeme smetanou a dáme péct na 170°C přibližně na 30 minut, až se maso propeče a povrch začne zlátnout. Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!