Kuře na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
7 čerstvých žampionů
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
150 g grahamových těstovin
100 g Lučiny
100 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
drcený kmín
hrst čerstvé petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě si dáme vařit těstoviny.

  2. Mezitím si dozlatova orestujeme kostky kuřecího masa. Hotové maso zabalíme do alobalu.

  3. Do výpeku nalijeme olej a orestujeme najemno nasekanou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme plátky očištěných žampionů. Po 5 minutách přidáme máslo a necháme žampiony zezlátnout. Osolíme, opepříme a přidáme kmín.

  4. Přidáme maso a prohřejeme.

  5. Lučinu si metličkou rozšleháme s mlékem, smícháme se scezenými těstovinami a přidáme nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!