Kuře na rozmarýnu s koktejlovými rajčátky a řapíkatým celerem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře (upravené na porce)
1 velká cibule
4 řapíky celeru
1 balení cherry rajčátek
sušený rozmarýn
3 stroužky česneku
plátek másla nebo olej
kuřecí vývar
trochu instantní jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si rozdělíme na porce, omyjeme a vysušíme.

  2. Do pekáče na rozpuštěné máslo dáme cibuli nakrájenou na měsíčky s nakrájeným česnekem na plátky, kuře si osolíme z obou stran, položíme na cibuli, posypeme rozmarýnem a dáme na 20 minut do vyhřáté trouby zatáhnout maso, přikryjeme.

  3. Zatím si nakrájíme rajčátka na čtvrtiny, řapíkatý celer na kostičky a po 20-ti minutách přidáme na kuře a podlijeme vývarem, nebo jen vodou. Necháme péct dalších 40 minut a několikrát během pečení kuře přelijeme vypečenou šťávou, kterou si ke konci pečení zredukujeme podle toho, kolik jí chceme mít, 15-20 minut před koncem dopékáme kuře v odkrytém pekáči, aby byla kůžička křupavá, dochutíme a kdo chce může si jí mírně zahustit troškou instantní jíšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!