Kuře na paprice II.

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

750 g kuřete (maso s kostí)
100 g cibule
80 g sádla
7 g mleté sladké papriky
400 g vody
sůl
40-50 g hladké mouky
130 g mléka
130 g smetany

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuře opláchneme, naporcujeme na menší kousky a osolíme.

  2. Jemně krájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině tuku, přidáme papriku a za stálého míchání necháme zpěnit - pak zalijeme větší částí vody a spolu s vloženými kousky kuřete dusíme doměkka.

  3. Na druhé části sádla dobře osmahneme mouku - touto zásmažkou pak za stálého míchání zahustíme základ omáčky, ze kterého jsme vyndali části kuřete. Doředíme zbytkem vody, za občasného míchání vaříme minimálně 20 minut.

  4. V polovině varu přidáme do omáčky mléko a smetanu a podle potřeby dosolíme. Vložíme zpět maso a spolu krátce podusíme.

  5. Podáváme s těstovinami, s noky nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!