Kuře na kořenové zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1/2 celeru
3 mrkve
2 petržele
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme celer na klínky, mrkev a petržel na půlkolečka, cibuli na tenké kroužky a česnek na drobno. Vše dáme do pekáče, posolíme a promícháme. Na zeleninu vložíme omyté a osolené kuře. Poklademe plátky másla, zaklopíme a dáme péci do trouby.

  2. Pečeme cca 60 minut na 200°C. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 250°C a za občasného podlévání pečeme ještě dalších asi 30 minut až do vypečení do tuku. Když je kuřátko zlaté, je hotovo. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!