Kuře na bramborách a pórku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
800 g brambor
1 velký pórek
1 zelená paprika
3 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
koření na kuře
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, okmínujeme a posypeme kořením na kuře (používám Koření od Antonína).

  2. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, oloupaných a nakrájených na čtvrtky, větší na osminky.

  3. Na brambory dáme pórek, nakrájený na proužky, papriku, tu nakrájenou na nudličky a nasekané stroužky česneku. Vše osolíme, opepříme a štědře posypeme majoránkou.

  4. Do pekáče nahoru položíme připravené kousky kuřete, vše poklademe vločkami másla, mírně podlijeme a přikryté dáme péci.

  5. Podle potřeby podléváme, pečeme asi 45 minut, pak odklopíme a dopékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!