Kuře Marengo

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřecího masa
150 g malých cibulí
4 stroužky česneku
100 g oliv
6 ks rajčat
300 g žampionů
200 ml bílého vína
2 lžíce másla
bazalka
majoránka
oregano
pepř
200 ml bujónu
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

  2. Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut;podle potřeby občas podléváme bujónem.

  3. Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak.

  4. Dusíme dalších 30 minut doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!