Kuře Marengo
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 porce kuřecího masa
- 150 g malých cibulí
- 4 stroužky česneku
- 100 g oliv
- 6 ks rajčat
- 300 g žampionů
- 200 ml bílého vína
- 2 lžíce másla
- bazalka
- majoránka
- oregano
- pepř
- 200 ml bujónu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
Postup Kuře Marengo
Postup přípravy receptu
-
Kuře osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.
Vložíme ho do pekáčku, mírně podlijeme bujónem a vínem a v předehřáté troubě zvolna dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut;podle potřeby občas podléváme bujónem.
Potom přidáme plátky česneku, na másle opečené žampiony, oloupaná nakrájená rajčata, cibulky, vypeckované nakrájené olivy, nadrobno nakrájené bylinky a rajčatový protlak.
Dusíme dalších 30 minut doměkka.