Kuřátko s nádivkou z bílé klobásy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
200 g vinné klobásy nebo smetanové klobásy
2 vařené brambory
1 palička česneku
zelená petrželová nať
pepř
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z klobásy vymačkáme obsah a smícháme ho s bramborami, nakrájenými na malé kostičky a nasekanou petrželkou.

  2. Kuře osolíme zevnitř i vně, opepříme a naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo spíchneme párátky.

  3. Pekáček vymažeme máslem a dno poklademe celými, neoloupanými stroužky česneku.

  4. Na česnek položíme kuře, aby se zespoda nedusilo, ale peklo. Můžeme velmi mírně podlít vodou.

  5. Na kuře poklademe plátky másla, vložíme do trouby rozpálené na 230°C a pečeme 1,5-2 hodiny, část z té doby přikryté, například alobalem.

  6. Občas přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr zahustíme jíškou nebo kuličkou z hladké mouky a másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!