Kuřátko na fazolkách s kořením a smetanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

naporcované kuře (já měla 2 čtvrtky se stehny)
1 cibule
3 stroužky česneku
50 ml smetany 30%
steakové koření
sušená hlíva (nebo čerstvá)
hrstička kopru
1 rajče
1/2 sáčku mražených fazolek
1/2 kuřecího vývaru z kostky
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kusy kuřete osolíme, posypeme steakovým kořením a sušenou hlívou. Dáme do pekáčku s troškou oleje, přikryjeme a půl hodiny pečeme.

  2. Mezitím si do misky nakrájíme cibuli, česnek, rajče, přidáme fazolky, kopr a promícháme.

  3. Pak si tak v 100 ml rozpustíme bujón a k němu zamícháme smetanu.

  4. Když kuře vyndáme po půl hodině, nasypeme kolem dokola kuřete promíchanou zeleninku, zalijeme bujónem se smetanou a další půl hodinu dopékáme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!