Kuřátko mlsné komtesy
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 porce kuřete
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 dcl vývaru
- 3 dcl červeného vína
- 1 lžíce kečupu
- 100 g zakysané smetany
- 1/2 lžičce tymiánu
- 1/2 lžíce bazalky (sušené)
- 1/2 citronu
Postup Kuřátko mlsné komtesy
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou, tymiánem a bazalkou.
Pánev vytřeme česnekem, rozehřejeme olej a máslo a vložíme maso. Opečeme, podlijeme vývarem a 2 dcl vína a dusíme pod poklicí.
Pak maso vyjmeme, do výpeku přilijeme zbytek vína, přidáme lžíci kečupu, smetanu, omáčku promícháme, provaříme.
Dochutíme citronem a dosolíme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
Omáčku jsem trochu zahustila hotovou jíškou.