Kuřátko mlsné komtesy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřete
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 dcl vývaru
3 dcl červeného vína
1 lžíce kečupu
100 g zakysané smetany
1/2 lžičce tymiánu
1/2 lžíce bazalky (sušené)
1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou, tymiánem a bazalkou.

  2. Pánev vytřeme česnekem, rozehřejeme olej a máslo a vložíme maso. Opečeme, podlijeme vývarem a 2 dcl vína a dusíme pod poklicí.

  3. Pak maso vyjmeme, do výpeku přilijeme zbytek vína, přidáme lžíci kečupu, smetanu, omáčku promícháme, provaříme.

  4. Dochutíme citronem a dosolíme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

  5. Omáčku jsem trochu zahustila hotovou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!