Kuracie v paradajkovo-mandlovo-jogurtovej marináde

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

450 g kuřecích prsou nakrájených na kousky
75 ml bílého neslazeného jogurtu
25 g mandlí
1 velké rajče nakrájené nadrobno
2x2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžička Garam masala
1/3 lžičky pálivého čilli koření
sůl
1 větší červená cibule nakrájaná nadrobno
50 ml sladké smetany
hrst koriandru
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mandle v mixéry rozdrvíme.

  2. Pridáme k nim do mixéra nakrájanú paradajku, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu.

  3. Do misky si dáme očistené, nakrájané kuracie prsia. Osolíme, pridáme mandľovú pastu a jogurt a dobre premiešame. Pridáme čili korenie a zasa premiešame. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.

  4. Vo woku si zohrejeme olej a plnú lyžicu masla. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a opekáme, kým cibuľa nezosklovatie.

  5. Pridáme marinované mäso a opekáme na stredne silnom alebo slabom (treba si to regulovať) ohni približne 10 minút. Občas premiešame.

  6. Pridáme 3/4 lyžice čerstvej koriandrovej vňate a premiešame. Pridáme smotanu, premiešame a prikryté varíme na slabom ohni 10 minút. Občas premiešame.

  7. Hotové jedlo ozdobíme zbytkom koriandrovej vňate a podávame s plackami: Naan, Paratha alebo ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!