Kuličkový řez Hungary

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto na kuličky:
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg moučkového cukru
2 vejce
3 lžíce kakaa
1/2 kostky másla
1/2 kypřícího prášku
1 lžička sušené pomerančové kůry (klidně i čerstvá)
špetka soli
Na světlé těsto:
2 tvarohy
20 dkg moučkového cukru
vanilkový cukr nebo několik kapek vanilkové esence
1/2 kostky másla
1 vanilkový pudink -práškový
4 vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Z prvních ingrediencí vypracujeme tmavé těsto.

  2. Ukoulíme v dlaních kuličky(dělala jsem je po cca 12 g).

  3. Vyskládáme je na vymazaný nebo vystříkaný plech.

  4. Z ingrediencí na světlé těsto vezmeme vejce, oddělíme žloutky a zamícháme je s cukrem, vanilkovým cukrem.

  5. Přidáme změklé máslo a vyšleháme.

  6. Potom tvarohy a práškový puding a dobře prošleháme.

  7. Ze zbylých bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do tvarohové směsi.

  8. Tou potom opatrně potřeme kuličky na plechu a rozetřeme.

  9. Pečeme dle trouby 30 minut na cca 160°C.

  10. Upečenost zkontrolujeme párátkem, zda je po vpichu suché.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!