Krůtí stehna pečená v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehna
2 lžičky celého kmínu
1 menší cibuli
sůl
vývar nebo vodu na podlévání
silný plátek másla
Na marinádu budeme potřebovat:
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíci granulovaného česneku
1/2 lžičky mleté skořice
3 hřebíčky
3 jalovčinky
šťávu ze 2 velkých pomerančů
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrůlku necháme mírně karamelizovat cukr. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme granulovaný česnek, skořici a v hmoždíři důkladně rozdrcený hřebíček a jalovčinky. Přikryté pokličkou necháme slabým varem vařit 5 minut. Nakonec přidáme olej a necháme vystydnout.

  2. Stehna opláchneme, osušíme a dáme do vhodné nádoby. Přes jemné síto na ně přecedíme chladnou marinádu, ještě je malinko v marinádě pootáčíme a dáme přes noc do lednice.

  3. Poté stehna přemístíme do pekáčku s drobně nakrájenou cibulí, osolíme, okmínujeme, přidáme marinádu a podlijeme cca 150 ml vývaru.

  4. Přikryté vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme za občasného přelévání a podlévání 90 minut. V polovině pečení stehna v pekáčku otočíme a podle potřeby přidáme trošku vývaru.

  5. Pak odstraníme víko a stehna za častého přelévání vpečenou šťávou dopečeme doměkka. Během dopékání po troškách přiléváme vývar, aby bylo stále dost šťávy. Na závěr zjemníme plátkem másla.

  6. Podávala jsem s rýží, kterou jsem promíchala s vypečenou šťávou a nakrájenou natí lahůdkové cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!