Krůtí smaženky na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600g krůtího masa
sůl
tymián
hl.mouka na obalení masa
2 vejce
olej na smažení
Na omáčku:
50g másla
2 lžíce kečupu
worcester
100ml červeného vína
50ml vývaru
sůl, cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce.

  2. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme rozpálit olej a maso rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.

  3. Mezitím si připravíme omáčku: Rozpustíme máslo, do kterého vmícháme kečup, několik kapek worcesteru, víno a vývar. Podle chuti osolíme, případně přidáme cukr a krátce povaříme. Vhodnou přílohou jsou opečené, nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!