Krůtí roláda s ořechovo-jablečnou nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

50 g másla
70 g mletých vlašských ořechů
3 středně velká jablka
1 menší cibule
cca 1 kg krůtích prsou
sůl
pepř
kari koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené ingredience, kromě krůtího masa, budete potřebovat na nádivku do rolády, kterou je tedy nejdříve potřeba připravit. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak jablka pokrájejte na malé, zhruba půlcentimetrové, kostičky (můžete klidně i se slupkou, pokud máte hezká jablka). V pánvi rozpusťte máslo a lehce do růžova na něm osmahněte nejdříve cibuli. Poté přihoďte také jablka a společně dolaďte do zlaté barvy.

  2. Poté odstavte pánev z plotny, přidejte ke směsi nasekané ořechy a dochuťte solí, pepřem a kari. Nebojte se o lehce výraznější chuť – částečně se totiž ještě vsákne do masa.

  3. Krůtí maso nařežte tak, aby tvořilo co největší plát. Na něj položte potravinářskou folii či mikrotenový sáček a rozklepejte na sílu něco málo pod jeden centimetr. Maso osolte a opepřete. Navrstvěte nádivku po celé ploše masa a opatrně zamotejte. Provázkem nejdříve zajistěte podélně, poté obmotávejte kolem dokola.

  4. Ovázanou roládu umístěte do pekáčku a podlijte vodou do výšky zhruba 1 cm. Přihodit k ní můžete i ještě pár čtvrtinek jablka a oblíbenou bylinku (v mém případě libeček). Pečte v přikrytém pekáčku na 180°C přibližně hodinku, poté ještě zhruba půl hodinky bez poklice – aby roláda získala zlatavou barvu. Servírovat můžete například s bramborovou kaší, ale jistě se bude hodit třeba i rýže nebo jiná příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!