Krůtí prso na víně plněné anglickou slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Cibule
česnek
menší mrkev
Krůtí prsa
anglická slanina
Marináda:
víno Rulandské bílé sladké
sůl
pepř
vegeta
sladká paprika
sušený drcený česnek
špetka bazalky sušené
sojová omáčka
olej
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky, sojové omáčky a vína může být dle vaší chuti. Zauzlíkujeme a dáme marinádu naložit do ledničky.

  2. Omyjeme a očistíme krůtí prso, nesolíme, jen lehce nakořeníme sušeným česnekem a na povrchu prso několikrát nařízneme (ne příliš hluboko), aby se nám při pečení pěkně otevřelo. Poté prso naplníme anglickou slaninou. Já ho jen z boku nařízla a slaninu ve třech řadách vyskládala.

  3. Nachystáme si zapékací misku s víkem, do které dáme trochu oleje, na hrubo nakrájenou cibuli, česnek a mrkev, podlijeme jen 1/2 menší skleničky vodou a stejným množstvím vínem.

  4. Troubu si nastavíme na mírnější stupně a pomalu pečeme pod poklicí, aby maso nasáklo zeleninou, vínem a uvnitř slaninou. Po necelé hodince jsem maso polila půlkou z připravené marinády a opět tu hodinku pekla pod poklicí.

  5. Poté jsem dolila zbytek marinády, na maso a bokem jsem dala několik kousků anglické slaniny, protože jí s přítelem milujeme. Maso jsem už nepřiklápěla poklicí, zvýšila troubu na více stupňů a nechala dopéct.

  6. V průběhu celého pečení jsem maso několikrát pomocí lžičky polévala šťávou v pečící misce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!