Krůtí prsa, cuketová omáčka a hrnkový knedlík

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
sůl a pepř
olej
Omáčka:
1 středně velká cuketa
kousek másla
1 cibule
3 stroužky česneku
200 ml vývaru
250 ml smetany na šlehání
Hrnkový knedlík:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
2 rohlíky
lžička soli
lžíce nasekané petrželky nebo pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na něj nakrájené kousky prsou, které osolíme a opepříme. Opečeme z obou stran a vyjmeme, zabalíme do alobalu.

  2. Do výpeku přidáme kousek másla, nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přilijeme smetanu.

  3. Do mísy vsypeme prosátou mouku, smícháme se solí, přidáme nakrájené rohlíky, petrželku. V mléce rozkvedláme žloutky a přilijeme do mísy. Promícháme a přidáme nakonec sníh z bílků. Hrnky vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce, přilijeme vodu, aby sahala do poloviny oušek, přiklopíme poklicí a jakmile voda začne vařit, vaříme 30 minut pod pokličkou. Hotové knedlíky opatrně vyndáme tak, že ostrým nožem je uvolníme od stran hrnku a trochu odspodu nadzvedneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!