Krůtí polévka paní hajné ze „Šlajfu“

Recepty, Polévky

Suroviny

2 ks krůtí krk
1 ks krůtí prsní kost
1 ks malá cibule
3 stroužky česnek
2 ks mrkev
1 ks petržel
1/4 ks celer
2,5 l voda
4 kuličky nové koření
6 kuličky celý pepř
1 ks vejce
100 g hrubá mouka
50 g pšeničná krupice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce se studenou vodou vložím krky a kost, osolím, přidám koření, cibuli, česnek a přivedu k varu. Stáhnu oheň (snížím teplotu) a nechám pomalu vařit. Po 1/2 hodině vložím kořenovou zeleninu a dále vařím.

  2. Asi po další půlhodině polévku scedím. Z osoleného vejce, hrubé mouky a krupice udělám tužší těsto, které na jemném struhadle upravím na drobné nepravidelné nudličky.

  3. Tyto nudličky vsypu do vroucí scezené polévky a zavařím, pak zpět do polévky vložím vařenou mrkev (můžete vložit všechnu kořenovou zeleninu i maso z krku) a podávám s petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!