Krůtí plátky v Tatra mléce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

4 krůtí plátky
1 větší cibule
1 polévková lžíce másla
1 kávová lžíce sladké mleté papriky
1 kávová lžíce pálivé mleté papriky
1 polévková lžíce konzervované sterilované červené kapie
200 ml kuřecího vývaru (použila jsem z kostky)
200 ml Tatra Grand 9% zahuštěné neslazené mléko
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme, osolíme a lehce poprášíme hladkou moukou.

  2. Očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli v kastrolu na rozehřátém másle orestujeme do světle zlatavé barvy, přidáme plátky masa a po obou stranách opečeme.

  3. Maso vyndáme na talíř, do výpeku přidáme oba druhy mleté papriky, rychle promícháme a zalijeme vývarem.

  4. Vložíme nazpět osmažené maso, přidáme nadrobno pokrájenou naloženou kapii, přiklopíme pokličkou a dusíme 15 minut.

  5. Pak přilijeme kondenzované mléko a ještě 10 minut dovaříme. Dle své chuti dokořeníme a podáváme s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!