Krůtí plátky na víně a na houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí plátky z kýty
mořská sůl
černý mletý pepř
olej
4 PL francouzské hrubozrnné hořčice
1 velká cibule
1 jarní cibulka
5 stroužků česneku
1 PL másla
150 g lesních hub z letošního sběru (zmražené)
300-400 ml vývaru z kostí
100 ml suchého bílého vína
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a jarní cibulku pokrájíme. Orestujeme v hlubší nádobě na oleji. Maso mírně přes folii naklepeme a nařízneme na stranách, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme, potřeme silně hořčicí. posypeme moukou. Zprudka opečeme v nádobě s olejem.

  2. Opečené maso vyjmeme z nádoby. Mezitím orestujeme rozmražené a osušené houby.

  3. K houbám přidáme lžíci másla a česnek, pokrájený na větší kousky. Houby s cibulí podlijeme vínem a necháme krátce provařit.

  4. Do nádoby k houbám opět vložíme maso, podlijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podáváme s rýží nebo s bramborovou kaší s hlívou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!