Krůtí plátky Mexicana

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,75 kg krůtích prsou
marináda Knorr Mexicana
2 velké cibule
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso-prsa nakrájíme na tenké plátky a rozporcujeme na menší porce (obdélníčky).

  2. V trošce oleje si rozmícháme 2 kávové lžičky koření Maxicana (na uvedené množství stačí a již nesolíme, jelikož směs koření obsahuje dostatek soli). Dáme odležet do chladu na cca 15 minut.

  3. Během této doby si jako doplněk nakrájíme na proužky dvě velké cibule, které opékáme na teflonové pánvi, ale ne do křupava, ale spíše dusíme v trošce vody a lehce poprášíme také kořením Mexicana a když je cibule hotová – sklovatá a měkká, tak ji odstavíme a dáme i s trochou vzniklé šťávy bokem.

  4. Krůtí plátky po naložení velmi zprudka opečeme na teflonové pánvi a jakmile získají zlatavou barvu oku lahodící podáváme.

  5. Na talíř do středu rozhrneme porci rýže, do středu dáme 2 lžíce ochucené a podušené cibule s trochou šťávy a obložíme plátky masa. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!