Krůtí plátek na bazalce s avokádem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 pořádné plátky krůtích prsíček
- 2 mrkve
- 1 cibule
- kuřecí vývar
- sůl
- pepř
- máslo
- olivový olej
- citrónová šťáva
- smetana
- hrst čerstvé bazalky
- 1 avokádo
Postup Krůtí plátek na bazalce s avokádem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme, opepříme a dáme stranou, ale udržujeme teplé.
Ve vypeku orestujeme nakrájenou cibulku a mrkev a vše potom rozmixujeme-tím se pokrm zahustí (ale není podmínkou), přidáme kuřecí vývar, podusíme.
Přidáme lžičku másla, smetanu a necháme probublat.
Nakonec ochutíme – sůl, pokud je třeba a zakápneme citrónovou šťávou.
Vložíme maso zpět a nasypeme hrst nasekané bazalky.
Podáváme s rýží nebo bramborem a nakrájeným lahodným avokádem, které po rozkrájení pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.