Krůtí plátek na bazalce s avokádem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 pořádné plátky krůtích prsíček
2 mrkve
1 cibule
kuřecí vývar
sůl
pepř
máslo
olivový olej
citrónová šťáva
smetana
hrst čerstvé bazalky
1 avokádo

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme, opepříme a dáme stranou, ale udržujeme teplé.

  2. Ve vypeku orestujeme nakrájenou cibulku a mrkev a vše potom rozmixujeme-tím se pokrm zahustí (ale není podmínkou), přidáme kuřecí vývar, podusíme.

  3. Přidáme lžičku másla, smetanu a necháme probublat.

  4. Nakonec ochutíme – sůl, pokud je třeba a zakápneme citrónovou šťávou.

  5. Vložíme maso zpět a nasypeme hrst nasekané bazalky.

  6. Podáváme s rýží nebo bramborem a nakrájeným lahodným avokádem, které po rozkrájení pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!