Krůtí paprikáš se žampiony a koprem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího stehna bez kostí
1 cibule
1 stroužek česnek
1 bílá paprika
1 rajče
1 PL sádla
100 g žampionů
250 ml smetany
2 PL hladké mouky
sůl podle chuti
pepř podle chuti
mletá červená paprika podle chuti
šťáva z 1 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Mäso som umyla, osušila a nakrájala na kocky. Na masti som spenila nakrájanú cibuľu a cesnak a spolu podusila. Pridala som nakrájanú papriku a paradajku, osolila, okorenila, posypala mletou paprikou a podliala troškou vody. Mäso som dusila 40 min pod pokrievkou.

  2. Potom som rozmiešala v smotane na varenie múku. K mäkkému mäsu som pridala šampiňóny, pridala som šľahačku s múkou a ešte 10 min na slabom plameni nechala prejsť varom. Pridala som nakrájaný kôpor a citrónovú šťavu. Podávala so s nokami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!