Krůtí paprikáš se žampiony a koprem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtího stehna bez kostí
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 1 bílá paprika
- 1 rajče
- 1 PL sádla
- 100 g žampionů
- 250 ml smetany
- 2 PL hladké mouky
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- mletá červená paprika podle chuti
- šťáva z 1 citrónu
Postup Krůtí paprikáš se žampiony a koprem
Postup přípravy receptu
-
Mäso som umyla, osušila a nakrájala na kocky. Na masti som spenila nakrájanú cibuľu a cesnak a spolu podusila. Pridala som nakrájanú papriku a paradajku, osolila, okorenila, posypala mletou paprikou a podliala troškou vody. Mäso som dusila 40 min pod pokrievkou.
Potom som rozmiešala v smotane na varenie múku. K mäkkému mäsu som pridala šampiňóny, pridala som šľahačku s múkou a ešte 10 min na slabom plameni nechala prejsť varom. Pridala som nakrájaný kôpor a citrónovú šťavu. Podávala so s nokami.