Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtí prsa
- 4 polévkové lžíce HRAŠKY
- koření na žebírka na medu
- konzerva sterilovaného hrachu
- olej
- smetana
- sůl
- bazalka
- solamyl
Postup Krůtí nugety v „HRAŠCE-PIKANT“ se smetanovým hráškem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme přiměřené množství koření (dle chuti) a vetřeme do nakrájeného krůtího masa. Dáme odležet do lednice na cca 1 hodinu.
Dále si připravíme těstíčko s HRAŠKY“ dle návodu na obalu (4 polévkové lžíce smícháme s vodou do konzistence majonézy) a necháme odležet.
Čas využijeme k přípravě přílohy – smetanového hrášku a to tak, že nakrájíme na jemno cibulku, orestujeme do sklovata v kastrolku a přidáme kostku zeleninového bujónu, vsypeme i s lákem konzervu hrášku a podlijeme cca 2 dcl smetany. Lehce provaříme a dle potřeby dohustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve vodě. Přidáme ssušenou bazalku, aby bylo zabráněno následkům požití luštěnin (větrům).
Následuje příprava uleželého masa a to tak, že v pánvi WOK rozpálíme olej a do něj vkládáme v těstíčku z HRAŠKY “ obalené krůtí nugety a smažíme do zlata. Podáváme s vařeným bramborem.