Krůtí na víně a bylinkách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje s příchutí uzené chilli papričky chipotle (koupeno v Lidlu)
2 polévkové lžíce oleje Wok (koupeno v Kauflandu)
2 snítky rozmarýnu
3 stroužky českého česneku
1 cibule
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
1/4 zelené papriky
1 malou cuketu
400 g sterilovaných rajčat (1 konzerva)
150 ml bílého vína
150 ml vývaru
sůl
1/2 kávové lžičky citronového pepře
bazalka
1/2 chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nakrájíme na kousky. Do pánve dáme rozehřát oba oleje. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku, rozmarýn a ze všech stran opečeme. Opečené maso vyndáme na talíř.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Všechno dáme na výpek z masa a orestujeme. Vrátíme maso, podlijeme vínem a krátce provaříme.

  3. Přidáme konzervovaná rajčata, podle potřeby podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka.

  4. Ke konci přidáme nasekanou bazalku, podle potřeby dosolíme, dopepříme a podáváme. Podávala jsem s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!