Krůtí na houbách ve smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
2 cibule oloupané nakrájené nadrobno
3 stroužky rozmačkaného česneku
2 pořádné hrsti sušených hub (můžou být čerstvé nebo mražené)
200 ml kysané smetany
100 g dobrého uzeného špeku
podle potřeby sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme zatáhnout.

  2. Okořeníme pepřem, solí a kmínem. Přidáme houby i s vodou ve které byly namočené. Necháme dusit dokud není maso měkké.

  3. Kysanou smetanu si dáme do misky, přidáme trochu teplé omáčky rozmícháme a vlijeme do omáčky. Zahustíme podle potřeby máslovou jíškou a necháme provařit.

  4. Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Je-li potřeba tak během vaření podléváme vývarem, nebo teplou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!