Krůtí mleté maso v zelném listu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g jemně mletého krůtího masa
1 vejce
sůl
pepř
česnek
1 osmažená cibule
trošku strouhanky
pegingské zelí (malá hlávka)
olej
Omáčka:
1 cibule
1 konzerva oloupaných rajčat
asi 2 dl vývaru
sůl
pepř
3 stroužky česneku
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, orestovanou cibuli, česnek, strouhanku a promícháme.

  2. Zelí vaříme asi 20 minut v osolené vodě, pak od sebe oddělíme listy a opatrně z každého odkrojíme košťál.

  3. Pak na list dáme hromádku masové směsi a stáčíme tak, že kraje ohýbáme dovnitř a zabalujeme. Závitky omotáme nití nebo potravinářským provázkem a opečeme. Vyjmeme z kastrolu a přidáme trochu olivového oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vyklopíme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme a přilijeme vývar, promícháme a vložíme do omáčky závitky. Dusíme doměkka pod pokličkou. Pokud je potřeba, omáčku trošku přisladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!