Krůtí měšec

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

60 dkg krůtího masa z prsou
hořčice
tuk
cibule
20 dkg uvařeného uzeného bůčku
sterilovaná kapie
sterilovaný hrášek
3 vejce
hladká mouka
grilovací koření nebo sůl
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.

  2. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme.

  3. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii a hrášek a podusíme.

  4. Nakonec přimícháme vejce a osolíme.

  5. Tuto směs necháme vychladit a pak navrstvíme na připravené plázky masa do kopičky. Okraje masa zvedneme, aby nám vznikl měšec a silnější nití zavážeme.

  6. Tyto měšce zprudka opečeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  7. Nakonec šťávu zahustíme moukou. Nitě sundáme:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!