Krůtí maso s cuketami na pivu

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

500 g krůtích prsou -lze nahradit kuřecími
150 g loveckého salámu
200 g cukety
3 stroužky česneku
1 velká cibule
1 malý pórek
2 PL oleje
2 PL polohrubé mouky
4 PL sojové omáčky
7 PL kečupu
2 DL světlého piva
1 kostka slepičího bujonu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí, nebo kuřecí prso opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší špalíčky.

  2. Lovecký salám nakrájíme na úzké proužky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, odstraníme dužinu s jádry a nakrájíme ji na 3cm široké půlměsíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a pórek, nebo lahůdkovou cibulku nakrájíme na silnější kolečka.

  3. Špalíčky masa na prkýnku mírně osolíme, opepříme, poprášíme polohrubou moukou a vše mezi prsty promneme.

  4. Ve větším hrnci rozpálíme 2PL oleje a připravené maso na něm orestujeme-necháme zešednout(asi tak 5minut)

  5. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty restujeme.

  6. Pak zastříkneme sojovou omáčkou, kečupem, zalijeme pivem, rozdrobíme kostku bujonu, zamícháme, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni 10 minut dusíme.

  7. Poté pokličku odklopíme, přidáme cuketu a pórek(nebo lahůdkovou cibulku)lehce promícháme, znovu přiklopíme pokličkou a ještě dalších 10minut na mírném plameni dodusíme.

  8. Podle potřeby můžeme dochutit solí a pepřem-já jsem už nedochucovala. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!