Krůtí maso na šlehačce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
500 g drobných brambor (nejlépe zámeckých)
400 g mražené baby karotky
340 g kukuřice (konzerva)
250 ml smetany na šlehání
3 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 pomeranč
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte do pánve.

  2. Orestujte je tak, aby kostky byly dozlatova opečené ze všech stran. Povolenou mrkev, kukuřici i s nálevem a očištěné a nakrájené brambůrky (na měsíčky) přidejte do pánve k masu.

  3. Z pomeranče vymačkejte šťávu a nalijte do pánve. Pokud se Vám bude zdát, že šťávy je málo, tak můžete zředit omáčku 0,5 hrnkem vody. Přiklopte a nechte dusit do změknutí asi 25 minut.

  4. Poté zalijte směs smetanou a nechte probublat, aby omáčka trochu zhoustla. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!