Krůtí kousky s hořčicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsou
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
Na zálivku:
125 ml vody
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička kukuřičného škrobu
1 stroužek česneku
1 lžička sladkého kečupu
1/2 lžičky sójové omáčky
1 lžička tekutého polévkového koření

Postup přípravy receptu

  1. Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, kukuřičný škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a tekuté polévkové koření.

  2. Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a na středním plameni maso opékáme do změknutí.

  3. Jakmile kousky masa začnou červenat, tak maso zalijeme připravenou zálivkou a krátce povaříme do požadované hustoty. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!