Krůtí kouličky v kari omáčce s hráškem a čerstvým koriandrem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

450 g mletého krůtího masa (nebo mletého kuřecího masa)
3 šalotky
2 PL petrželky
2 PL pažitky
1 PL Solamylu
2-3 PL strouhanky
1 PL sojové omáčky
1/2 PL Worcesteru
sůl
pepř
Na omáčku:
1 PL olivového oleje
1 PL kari pasty
1/2 KJ mleté papriky (může být i uzená mletá paprika)
1 kelímek smetany na vaření
1 PL čerstvě nasekaného koriandru
150 g mraženého hrášku (nebo sterilovaného okapaného hrášku)
vývar

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme umleté krůtí (kuřecí) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku.

  2. Vše dobře promícháme a mokrou rukou vytvoříme kouličky.

  3. Poklademe je na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30-35 minut v předehřáté troubě na 180°C.

  4. Mezitím si na pánvi rozpustíme olivový olej, přidáme kari pastu, špetku červené sypké papriky.

  5. Zamícháme, pohřejeme a zalijeme vývarem.

  6. Omáčku chvíli povaříme, vmícháme smetanu, hrášek, nasekaný česrtvý koriandr a ještě chvíli provaříme.

  7. Kdo chce, může malinko zahustit moukou, ale není to vůbec nutné. Dochutíme solí a pepřem.

  8. Upečené kouličky vyjmeme z plechu na nahřátý talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s gnocchi nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!