Krůtí játra ve smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g krůtích jater
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
1 lžička Mexického koření
1 lžička sójové omáčky
1 lžíce worčestrové omáčky
500 ml smetany na vaření 10%
3 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Omytá játra nakrájíme na větší nudličky.

  2. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut.

  3. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme.

  4. Ve smetaně rozmícháme škrob, vlijeme jí k játrům, krátce povaříme a odstavíme.

  5. Odstavenou omáčku dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!