Krůtí játra s anglickou a uzeným

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g krůtích jater
50 g anglické slaniny (plátkové)
100 g vařeného uzeného masa (koleno)
2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
1 lžička sladké červené papriky
tmavá jíška
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra a anglickou nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do sklovita, přidáme anglickou slaninu a ještě chvíli restujeme.

  2. Poté přidáme nakrájená játra, zamícháme a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni dusíme do vydušení na tuk, posypeme paprikou a ihned podlijeme vodou.

  3. Vše zahustíme hotovou jíškou, krátce povaříme a přidáme uzené maso. Prohřejeme, odstavíme a dochutíme solí. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!