Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 l sojového mléka nebo jiného rostlinného
3 lžíce rýžové krupičky
3 lžíce cukru
rostlinný margarín
na ozdob
kakao
skořicový cukr
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a necháme chvilku odstát.

  2. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu.

  3. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku.

  4. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.

  5. Do hotové kaše můžeme vmíchat lžíci rostlinného margarínu pro zjemnění, ale není to nutné.

  6. Před podáváním ji ozdobíme tak, jak máme rádi – kakaem, strouhanou čokoládou, skořicovým cukrem, lentilkami, ovocem…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!