Křupavý losos na zelených fazolkách

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z lososa
- 4 lžičky bazalky (tymiánu máty)
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- sůl
pepř
koření na ryby
chleba nebo jiné bílé pečivo nakrájené na kostičky
malé žampiony
olivový olej
citronová šťáva
Příloha:
- fazolové lusky mražené
- 2 plátky slaniny(nebo sušené šunky)
- červená cibule
- sůl
- pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety nařízneme a vetřeme část posekaných bylinek a vsuneme plátky česneku.

  2. Osolíme, opepříme, příp. posypeme kořením na ryby (např. Kotányi) a zbytkem bylinek.

  3. Filety vložíme do olivovým olejem vytřené nádoby a posypeme kostičkami chleba, který trochu zakápneme oliv.olejem a celé ještě pokapeme citrónovou šťávou a obložíme žampiony.

  4. Upečeme v troubě, nejdříve zakryté např. alobalem, dopékáme bez alobalu, až je chleba pěkně opečený.

  5. Mezitím na pánvi podusíme osolené a opepřené fazolky, podlité trochou vody a scedíme.

  6. Samostatně opečeme dozlatova červenou cibulku, nakrájenou na nudličky a přidáme jemně nakrájenou slaninku, nebo šunku a smícháme s fazolkami.

  7. A už jen čekáme, až se losos dopeče a těšíme se, až překvapíme rodinu novým receptem:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!