Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem

Recepty, Ryby

Suroviny

menší kapr
2 čerstvá rajčata
3 stonky řapíkatého celeru
2 jarní cibulky
pórek
1 menší cibule
vietnamské bylinky (já použila Lolot piper sarmentosum)
4 stroužky česneku
zázvor
rybí omáčka
mouka na zahuštění omáčky
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra si naporcujeme na podkovy a seřízneme kůži.

  2. Osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dokřupava.

  3. Omáčka: Na trošce oleje si zpěníme cibuli, česnek, přidáme zázvor a čerstvá rajčata. Dusíme až do změknutí rajčat.

  4. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 1 lžíci rybí omáčky (pozor, je dost slaná!!).

  5. Podle potřeby zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.

  6. Na konci přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme chvíli prohřát.

  7. A úplně nakonec přidáme jarní cibuli, pórek a lolot.

  8. Nalijeme na kapra.Podáváme s rýžovými nudlemi, rýží nebo chlebem či brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!