Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem
Recepty, RybySuroviny
- menší kapr
- 2 čerstvá rajčata
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 jarní cibulky
- pórek
- 1 menší cibule
- vietnamské bylinky (já použila Lolot piper sarmentosum)
- 4 stroužky česneku
- zázvor
- rybí omáčka
- mouka na zahuštění omáčky
- olej
- sůl
- pepř
Postup Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Kapra si naporcujeme na podkovy a seřízneme kůži.
Osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dokřupava.
Omáčka: Na trošce oleje si zpěníme cibuli, česnek, přidáme zázvor a čerstvá rajčata. Dusíme až do změknutí rajčat.
Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 1 lžíci rybí omáčky (pozor, je dost slaná!!).
Podle potřeby zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.
Na konci přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme chvíli prohřát.
A úplně nakonec přidáme jarní cibuli, pórek a lolot.
Nalijeme na kapra.Podáváme s rýžovými nudlemi, rýží nebo chlebem či brambory.