Křupavý a jablečný...

Recepty, Moučníky

Suroviny

Náplň:
750 g (oloupaných na kostičky nakrájených) jablek
30 g třtinového cukru
3 lžíce maizeny (nebo pudinkového prášku neutrální chuti)
1 lžička skořice
6 lžíc jablečného moštu nebo 3 lžíce jablečného pyré
citronová šťáva z 1 citrónu
případně hrst rozinek
DROBENKA:
100 g tmavého třtinového cukru
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
225 g celozrnné mouky
120 g másla
TĚSTO:
1 vejce + 1 žloutek
90 g zakysané smetany
lžíce vanilkového extraktu
80 g třtinového cukru
130 g hladké mouky
1/2 lžičky prášek do pečiva
1/2 lžičky sody
špetka soli
90 g másla
citronová kůra z 1 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Smíchat všechny ingredience na náplň.

  2. V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem.

  3. V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými ingrediencemi na těsto, na konec pak přisypat suché a kůru.

  4. Do vymazané nebo peč. papírem vystlané formy rozetřít těsto, na ně jablečnou směs a tu důkladně do krajů (ne jako já) zasypat a trochu udusat drobenkou.

  5. Péct 160°C 40-50min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!