Kroupová polévka s mletým masem

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g mletého míchaného masa
2 klobásky podle chuti
3 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
3 brambory
1/2 pórku
125 g (dvě hrsti) krup
sůl
pepř
polévkové bylinky
1 kostka Masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Maso opečeme v hrnci, vařečkou ho rozdělujeme, aby z něj nebyly velké hrudky. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a když trochu pustí šťávu, přidáme krájenou kořenovou zeleninu, brambory a vše chvilku opékáme.

  2. Podlijeme vodou (já mám velký hrnec na 2,5 - 3 l vody). Přidáme sušené polévkové byliny od Vitany, sůl, pepř a masox. Přisypeme kroupy a vaříme do změknutí brambor a krup na slabém plameni cca 1,5 hodiny. Asi 20 minut před koncem přidáme nakrájený pórek.

  3. Protože nevaříme kroupy zvlášť, nemusíme už zahušťovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!