Kroupová polévka od zubaté žáby z Bruntálu

Recepty, Polévky

Suroviny

kroupy
mrkev
petržel i s natí
brambory
cibule
celer
zásmažka - nemusí být
sůl
česnek
hovězí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy si dáme vařit zvlášť do vody. Nebojte se a klidně jich dejte víc, budete mít polévku hustší. Buďte trpělivý a vařte opravdu do měkka.

  2. Cibuli očistíme, na drobno nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje a zalijeme vodou.

  3. Přidáme na plátky nakrájený hovězí bujón a kroupy.

  4. Oloupeme jednu velkou bramboru a nakrájíme na kostíčky. Očistíme mrkev, petržel a celer a nastrouháme na hrubo na struhadle (pro menší děti nebo starší lidi podusíme na trošce másla, aby se jim to lépe trávilo).

  5. Zeleninu přidáme do polévky a vaříme do měkka. Česnek očistíme (1-2 stroužky) a utřený přidáme do polévky.

  6. Nakonec zahustíme zásmažkou a dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!